attēls

Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā (LSPA) atklāts moderns Veselības aprūpes sportā izpētes centrs. Jaunais centrs veicinās sporta un veselības aprūpes pētniecību Latvijā, kā arī palīdzēs sportā aktīviem cilvēkiem un cilvēkiem ar kustību traucējumiem pilnveidot sava organisma fiziskās spējas un uzlabot veselību.

Izmantojot mūsdienīgas testēšanas ierīces, trenažierus, rehabilitācijas un sporta medicīnas aparatūru, LSPA speciālisti plāno veikt pētījumus par cilvēka fiziskās labsajūtas uzlabošanu un organisma spēju pilnveidi. Tāpat tiks pētīta dažādu slodžu ietekme uz cilvēka organismu, ēšanas un šķidruma lietošanas, skābekļa daudzuma izmaiņu nozīmi organisma darba spēju optimālai darbībai, kā arī veikti daudzi citi starpdisciplināri zinātnes pētījumi.

Veselības aprūpes sportā izpētes centrs būtiski uzlabos LSPA pētniecisko un akadēmisko studiju darbu, sagatavojot jaunos sporta un veselības aprūpes speciālistus, kā arī sniegs pozitīvu ieguldījumu Latvijas sporta nozares attīstībā.
LSPA Veselības aprūpes sportā izpētes centra izveidē ieguldīti 1,2 miljoni eiro, piesaistot Eiropas Savienības fondu, valsts budžeta un LSPA līdzfinansējumu.

Plašāk par LSPA Veselības aprūpes sportā izpētes centru lasiet LSPA tīmekļvietnē.