Projektu aktualitātes

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) rīko semināru žurnālistiem un informācijas speciālistiem "Pieaugušo izglītība – kā pārdot ideju par mācīšanos”. Tajā aicināti piedalīties reģionālo un nacionālo plašsaziņas līdzekļu žurnālisti, kuri raksta par izglītības jautājumiem, kā arī pašvaldību komunikācijas un informācijas speciālisti. Seminārs notiek 28. septembrī IZM Erasmus+ projekta “EPALE – nacionālā atbalsta sistēma” ietvaros.

Pieaugušo izglītībai Eiropas Savienībā pašlaik tiek pievērsta liela uzmanība, jo tas ļauj strādājošajiem cilvēkiem attīstīt savas prasmes un pilnveidot zināšanas, sekot izmaiņām tehnoloģijās, darba tirgus pieprasījumā un demogrāfiskajā situācijā. Mācības mūža garumā ne tikai ceļ profesionālo pašpārliecinātību, bet ļauj arī justies daudz drošāk, reaģējot uz mainīgajām sociālajām un politiskajām norisēm. Diemžēl Latvijā iedzīvotāji daudzos gadījumos neredz tiešu saistību starp iegūto izglītību un iespēju paaugstināt dzīves kvalitāti, tostarp nodrošināt sev vietu darba tirgū.

Semināra dalībniekiem būs iespēja uzzināt par prasmēm, kas pašlaik tiek uzskatītas par izšķirošām, lai pieaugušais orientētos mūsdienu pārblīvētājā informācijas plūsmā un saglabātu iegūto zināšanu aktualitāti ne tikai dažus gadus pēc augstskolas beigšanas, bet visas dzīves garumā. Semināra dalībnieki varēs novērtēt iespējas un priekšrocības, ko sniedz Eiropas Savienības pieaugušo izglītības interneta platforma EPALE (Electronic Platform for Adult Learning in Europe), kas pieejama 24 ES valstu valodās un kurā atrodama plaša spektra informācija gan par jaunākajām tendencēm un metodiku pieaugušo izglītībā vispār, gan konkrēti pieredzes stāsti un iespēja diskutēt ar dažādu valstu nozares profesionāļiem, kā arī situāciju analīze dažādās pieaugušo izglītības jomās. EPALE atrodams plašs publikāciju klāsts par tādām pieaugušo izglītības tēmām kā finanšu pratība, senioru izglītība, izglītība darba vietās, svešvalodu mācīšana pieaugušajiem, izglītība ieslodzījuma vietās u.c.

Norises vieta: Rīgas Domes sēžu zāle ((Rātslaukumā 1, Rīga, 1. stāvā).
Norises laiks: 2016. gada 28. septembris, no plkst. 11.00 līdz 15.00.
Auditorija: reģionālo mediju pārstāvji, pašvaldību komunikācijas un informācijas speciālisti, pašvaldību izdevumu redaktori, reģionālo pašvaldību sabiedrisko attiecību speciālisti.
Reģistrācija: 28. septembrī no plkst.10.30.