Projektu aktualitātes EPALE Erasmus+
Saules laiva 1501

Svinīgā gaisotnē trešdien, 2020. gada 15. janvārī, tika pasniegta “Saules laiva” - Izglītības un zinātnes ministrijas balva labākajam 2019. gada pieaugušo neformālās izglītības sniedzējam. Balvu šogad saņēma Latvijas Nacionālā bibliotēka.

Balvu pasniedza izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska. Uzrunājot klātesošos, viņa sacīja, ka visi balvas nominanti ne tikai iedvesmo ar savu darbu, bet arī uzskatāmi apliecina, ka pieaugušo izglītības ideja aizvien lielākam skaitam Latvijas iedzīvotāju kļūst par pašsaprotamu dzīves sastāvdaļu. “Šis ir laiks, kas pieprasa nepārtrauktu izglītošanos jebkurā dzīves posmā. Varam tikai vēlēties, lai mums būtu aizvien vairāk tādu organizāciju kā Latvijas Nacionālā bibliotēka, kas ar salīdzinoši nelieliem resursiem spēj panākt izcilību gan savas nozares speciālistu kompetences pilnveidošanā, gan darbā ar daudziem tūkstošiem bibliotēku apmeklētāju visā Latvijā,” pasniedzot balvu teica ministre.

Divi pieaugušo neformālās izglītības balvas pretendenti saņēma IZM Pateicības rakstus: Sociālās integrācijas valsts aģentūra par nozīmīgu ieguldījumu sociālās iekļaušanas un stereotipu mazināšanas jomā un Mālpils pašvaldība par ilgtspēju, daudzpusību un dažādu paaudžu vienošanu īstenotajās izglītības programmās.

Latvijas Nacionālās bibliotēkas Kompetenču attīstības centra vadītāja Dženija Dzirkale, saņemot balvu, izteica gandarījumu, ka pamazām vairojas mūžizglītības pedagogu pašapziņa un ka aizvien vairāk organizāciju izstrādā izglītības programmas pieaugušajiem.

Šogad balvai pieteicās vienpadsmit pretendenti: Accenture Latvijas filiāle; Balvu profesionālā un vispārizglītojošā vidusskola; Mācību centrs BUTS; Biedrība "Latvietes pūrs"; Latvijas Nacionālā bibliotēka; Mālpils novada dome; Rīgas Valsts tehnikums; Sociālās integrācijas valsts aģentūra; Starptautiskā lidosta “Rīga”; Ventspils Tehnikums un Vidzemes Tehnoloģiju un dizaina tehnikums.
Pieaugušo neformālās izglītības balva dibināta, lai akcentētu pieaugušo izglītības nozīmīgumu un sekmētu kvalitatīvu mācību programmu īstenošanu. Pirmo reizi balva pasniegta 2017.gadā.
Pieaugušo neformālās izglītības balva tiek piešķirta Izglītības un zinātnes ministrijas Erasmus+ projekta “EPALE Nacionālais atbalsta dienests” ietvaros.

Foto:

No kreisās: IZM Profesionālās un pieaugušo izglītības departamenta vadītāja Rūta Gintaute-Marihina, LNB Kompetenču attīstības centra vadītāja  Dženija Dzirkale-Maļavkina, LNB Attīstības departamenta direktore Silva Vucena, izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska, IZM Profesionālās un pieaugušo izglītības departamenta vadītājas vietniece Baiba Bašķere.

Sauleslaiva LNBunMinistre