COVID-19 Jaunumi

Izglītības un zinātnes ministrija ir veikusi aptauju par speciālo izglītības iestāžu darbības nodrošināšanu pēc skolēnu brīvlaika no 2020. gada 23. marta, un visas speciālās izglītības iestādes ir apliecinājušas, ka mācību process tiks nodrošināts attālināti. 

Izvērtējot katru konkrētu gadījumu, izglītības iestāde sadarbībā ar pašvaldībām var sniegt atbalstu skolēnam mājās, iesaistot arī atbalsta personālu. Būs pieejams arī līdzšinējais atbalsta veids personām ar invaliditāti – asistenta pakalpojums pārvietošanās atbalstam un pašaprūpes veikšanai. Nepieciešamības gadījumā, izvērtējot katru gadījumu atsevišķi, pašvaldības sadarbībā ar sociālo dienestu un speciālo izglītības iestādi nodrošinās pieskatīšanu skolēniem.

Speciālā izglītība ir personām ar speciālām vajadzībām adaptēta vispārējā un profesionālā izglītība.

Ņemot vērā koronavīrusa Covid-19 izraisīto situāciju pasaulē un riskus Latvijā, valstī ir izsludināta ārkārtējā situācija līdz 14. aprīlim. Lai ierobežotu koronavīrusa izplatību, ārkārtas situācijas laikā tiek īstenoti vairāki piesardzības pasākumi, tostarp mācību process izglītības iestādēs tiek organizēts attālināti.