Izglītība
Studenti mācās gatavot profesionālā virtuvē

27. martā VSIA “Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums” Nīcgales ielā 26, Rīgā, norisināsies 3. starptautiskais jauno profesionāļu konkurss «Learn, Know, Do, Can, Show».

Jauno profesionāļu meistarības konkursi ir kļuvuši par ikgadēju tradīciju Tehnikuma dzīvē. Ar katru gadu konkursu mērogi pieaug – 2017. gadā sākums bija starptautiskais ēdienu gatavošanas konkurss „Cheese and more”,  2018. gadā, konkurss aptvēra visas Tehnikumā pārstāvētās profesijas Latvijas mērogā, savukārt, 2019. gadā norisinājās pirmais starptautiskais “Learn, Know, Do, Can, Show” konkurss aptverot 6 nominācijas starptautiskā un 3 nominācijas Latvijas mērogā, un nu 2023. un 2024. gadā ir izaudzis līdz 13 konkursa nominācijām starptautiskā līmenī.

Viena konkursa diena - 13 dažādas nominācijas, kurās jaunie talanti demonstrēs savas teorētiskās zināšanas un praktiskās iemaņas:

  • Ēdienu gatavošana
  • Restorāna serviss
  • Konditorejas izstrādājumi
  • Frizieris
  • Viesnīcas reģistratūra
  • Viesmīlība un saimnieciskais dienests
  • Komercdarbinieks
  • Bārmenis
  • Tūrisma galamērķis
  • Karvings
  • Stils un mode
  • Miesnieks
  • Maiznieks

Starptautiskajā konkursā tiks pārstāvētas 37 profesionālās izglītības iestādes no visas Eiropas, t.sk. Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Beļģijas, Horvātijas, Itālijas, Nīderlandes, Slovākijas, Slovēnijas, Turcijas, kā arī no Ukrainas. Kopā pulcējot vairāk kā 140 jauniešus 13 konkursa nominācijās, un vairāk kā 100 pavadošos skolotājus. Šis ir liels notikums, kurā tiks veicināta sadarbība un pieredzes apmaiņa starp jaunajiem profesionāļiem no dažādām valstīm.

Pasākuma atklāšana notiks 27.03.2024. plkst. 9.30, un konkursa apbalvošanas ceremonija plkst. 17.00. 

Konkursa organizators ir profesionālās izglītības iestāde VSIA “Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums” , kurā mācās vairāk kā 1600 audzēkņu. Tehnikums piedāvā apgūt profesionālās vidējās un arodizglītības programmas, gan pamatskolas, gan vidusskolas absolventiem, ēdināšanas pakalpojumu, tūrisma un komerczinību, pārtikas ražošanas, interjera un dizaina, modes un stila, viesmīlības pakalpojumu nodaļās. Tehnikums realizē arī tālākizglītības un profesionālās pilnveides programmas, kā arī neformālās izglītības atzīšanu.