Jaunumi
#MāciesMājās dienasgrāmata. 1.diena Ogres 1. vidusskolai

Atbild Ogres 1. vidusskolas direktors Igors Grigorjevs

(Ekspresintervija)

Foto: LETA

“Lai arī izaicinājumu ir daudz, jūtamies priecīgi!”

Kā aizritējušas pirmās stundas attālinātajās mācībās?

Dinamiski. Mums visiem darbiniekiem ir iekšējs čats, kurā visi rakstām gan par to, kas ir izdevies, gan dalāmies ar problēmām. Lai arī izaicinājumu ir daudz, jūtamies priecīgi. Viens no lielākajiem izaicinājumiem ir tas, ka dažiem skolēniem neizdodas pieslēgties e-videi. Redzam, ka problēma ir tajā, ka tiek izmantotas dažādas ierīces: citi izmanto datoru, citi planšeti, citi telefonus. Mēs skatām katru gadījumu individuāli un meklējam risinājumus.

Skola ir izveidojusi arī atbalsta sistēmu skolotājiem – IT atbalsta čatu, uz kuru katrs skolotājs var nosūtīt problēmas īsu aprakstu, bet IT atbalsta grupa, kurā darbojas skolas informātikas stundu skolotāji un IT administrators, sagatavo īsu pamācību. Tā var būt gan rakstiska, gan video veidā. To skolotājs pārsūta vecākiem vai skolotājiem, vai arī izmanto pats.

3 lielākie izaicinājumi, ar kuriem bija vai joprojām ir jātiek galā:

1. Dažādas iespējas mājās izmantot digitālās ierīces. “Strādājam ar katru gadījumu individuāli, lai katram skolēnam nodrošinātu pieeju mācībām attālināti,” atzīst Igors Grigorjevs.

2. Izvēlējāmies vienu rīku, kuru lieto gan skolotāji, gan ģimenes. “Ir pieejamas daudz un dažādas interneta platformas, bet mēs izvēlējāmies vienu – google e-vidi. Šādi varam sniegt atbalstu viens otram ātrāk, jo lietojam vienu vidi,” saka skolas direktors.

3. Panākt, lai ģimenes pašas un skolēni paši plāno savu dienas ritmu. “Šis joprojām mums ir liels izaicinājums. Ļoti svarīgi, lai skolēni paši veidotu savu dienas režīmu, lai katrs pats plānotu, kad veltīt laiku mācībām. Te atbildība ir arī katras ģimenes pusē, bet ticu, ka, kopā strādājot, viss izdosies,” optimistiski piebilst I. Grigorjevs.

Ogres 1. vidusskolas mājaslapā http://www.ogres1v.lv publicēta svarīgākā informācija par Covid-19 un mācībām šajā laikā. Te vecākiem un skolēniem ir pieejama video pamācība, kā no 23. marta mācīties attālināti. Skolotāji mācībām attālināti intensīvi gatavojās visu iepriekšējo nedēļu, kamēr skolēniem bija pavasara brīvlaiks. Pašlaik mācības tiek organizētas tā, lai skolēni no 1. līdz 6. klasei mācību uzdevumus saņemtu katru dienu, bet skolēni no 7. līdz 12. klasei – uz nedēļu vai ilgāk. Tas dod iespēju katram skolēnam pašam plānot savas mācības, vienlaikus attīstot prasmi to darīt atbildīgi.