Trešdien, 21. augustā, vairāk nekā 600 vispārējās un profesionālās izglītības iestāžu direktoru, pašvaldības izglītības pārvalžu vadītāju un izglītības speciālistu pulcējās ikgadējā Izglītības un zinātnes ministrijas rīkotajā konferencē "Izglītības kvalitāte: mūsdienu jautājumi un risinājumi". Šogad konferences galvenā tēma bija izglītības kvalitāte.

Praktiskā pieredzē par skolas kā organizācijas iespējām nodrošināt kvalitatīvu izglītības piedāvājumu konferencē dalījās Latvijas, Lietuvas un Igaunijas skolu pārstāvji. Tāpat konferencē plaši runāts par kvalitātes monitoringu un izvērtēšanu, mākslīga intelekta rīkiem, kas ir noderīgi mācību procesā, un jaunā 2024./2025. mācību gada aktualitātēm un prioritātēm.

Konferenci atklāja izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša, ar prezentācijām konferencē uzstājās LU Starpnozaru izglītības inovāciju centra direktore, vadošā pētniece Dace Namsone, Vilnius Duke Gediminas Pro-Gymnasium direktors Rimantas Rimeika (Lietuva), Tallinn City School direktore Ulla Kamp (Igaunija), Druvas vidusskolas direktors Sergejs Beļkevičs, Cēsu novada domes priekšsēdētāja vietnieks, Latvijas kultūras akadēmijas padomes priekšsēdētājs Atis Egliņš-Eglītis, Siguldas Tehnoloģiju izglītības centra direktors Edgars Bajaruns, Izglītības un kvalitātes valsts dienesta Kvalitātes nodrošināšanas departamenta direktors Rolands Ozols, Valodas tehnoloģiju uzņēmuma "Tilde" Starptautiskās biznesa attīstības direktors Kaspars Kauliņš, Izglītības un zinātnes ministrijas Valsts sekretāra vietniece - Politikas iniciatīvu un attīstības departamenta direktore, Valsts sekretāra p.i Ilze Saleniece.

Ikgadējā vispārējās un profesionālās izglītības iestāžu direktoru, pašvaldības izglītības pārvalžu vadītāju un izglītības speciālistu konference
Preses konference